Турция подкрепя мирния план, предлаган от украинския президент Володимир Зеленски, заяви

...
Турция подкрепя мирния план, предлаган от украинския президент Володимир Зеленски, заяви
Коментари Харесай

Турция подкрепя мирния план, предлаган от Зеленски

Турция поддържа мирния проект, предлаган от украинския президент Володимир Зеленски, съобщи турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу по време на посещаване в Република Южна Африка, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Чавушоглу уточни, че Турция поставя интензивни старания за обезпечаване на мира още от началото на войната.

" Нашата цел, несъмнено, е дълготраен мир и взаимно задоволително решение. Ние имаме вяра, че тази война ще бъде прекъсната на масата за договаряния и колкото по-скоро успеем да го изпълним, толкоз по-добре ", добави министърът.

Той уточни, че понастоящем Русия показва подготвеност за договаряния, а украинският президент предлага кротичък проект, състоящ се от 10 точки.

" Ние, Турция, поддържаме този кротичък проект и продължаваме да работим по него ", сподели Чавушоглу. 

По думите му Турция е страна, която в действителност поставя доста огромни старания за намирането на излаз от военния спор в Украйна.

" И макар войната, имам вяра, че виждаме действителните резултати от дипломацията. В момента се водят договаряния в доста други измерения, като размяната на военнопленници, договарянията за Запорожие. Някои от тези диалози се организират в Истанбул. Бих желал да кажа следното: да, води се война, само че ние сме в развой на взаимоотношение, в развой на ангажиране и с двете страни. Опитваме се да сложим завършек на тази война допустимо най-скоро ", съобщи още Чавушоглу.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР